Ellawala Secondary school – Ellawala

Ellawala Secondary school – Ellawala

Ellawala Secondary school ligt in Ellawala, Ratnapura district. Er gaan 356 kinderen (leeftijd tussen de 13 en 18 jaar) naar deze school. Het water voor deze school wordt door het dorp een stukje verderop geleverd. Echter is er soms geen water beschikbaar en is het water niet schoon en niet hygiënisch. Daarom wil de school graag zorgen voor haar eigen watervoorziening. Door middel van het realiseren van het watervoorziening project beschikt de school zelf over water, kan hierdoor water opslaan en ervoor zorgen dat het water schoon is. De school zal op deze manier zelfvoorzienend zijn en niet afhankelijk van het dorp een stuk verderop.

Het project zal 23 september van start gaan en zal ongeveer een maand duren. Er zal een betonnen voetstuk worden aangelegd waarop de constructie komt te staan. Bovenop de constructie zal de watertank geplaatst worden. Het water zal doormiddel van pvc buizen uit een put naar de watertank geleid worden en van de watertank naar de kraan. Om het water van de put in de watertank te krijgen is een pomp benodigd. De lokale organisatie ‘Organization of Environment and Children Rights Preservation’ zal gedurende de maand toezien op de uitvoering. Horizon Holland zal dit project bekostigen.

Totale kosten 1.683 Euro (Voorgeschoten).

Schets van de constructie.
Links het hoofd van de school en in het midden de lerares Engels die betrokken is bij het project.

.

nl_NLNL
en_USEN nl_NLNL